onsdag den 19. marts 2014

Før turen - Bletchey Park


Bletchley park er et stort gods, som ligger i byen Bletchley. Under 2. verdenskrig var Bletchley Park Englands største hemmelighed. Englænderne brugte Bletchley Park til at dekryptere de Tyske kode-beskeder der var genereret af tyskernes maskine “Enigma”.

Dette gav englænderne en kæmpe fordel over tyskerne, da de kendte deres planer og vidste hvor deres ubåde befandt sig.
Man mener at kodebryderne der var ansat på Bletchley Park forkortede krigen med op til 2 år.


I dag er Bletchley Park blevet en kæmpe turistattraktion, hvor man kan se de gamle maskiner, som de brugte til henholdsvis at kryptere og dekryptere koder.
I Bletchley Park er der en attraktion kaldet “The Japanese Challenge”, hvor man kan opleve, hvordan kodebryderne skulle bryde de japanske koder.
Desuden kan man opleve “Bletchley Park Timeline”, som handler om hvordan det var at arbejde på Bletchley Park under krigen, og se de lokaler man arbejdede i dengang.


Tysk Enigma maskine som englænderne havde tilegnet sig
Under 2.verdenskrig i januar 1945 var der  omkring  9000 mennesker der arbejde i Bletchley Park. Der blev brugt Colossus kode og denne kode fik en stor betydning for krigen, da fjenderne havde svært ved at dekryptere koderne. koden blev fremstillet af Tom flowers.

At Bletchley park var en af de bedste holdte hemmeligheder, skyldes at hemmelighedskræmmeriet omkring alle de aktiviteter, der gennemføres herunder 2. Verdenskrig var af vital betydning for deres nationale sikkerhed og endelige sejr.

Visit Bletchley Park

Ingen kommentarer:

Send en kommentar