torsdag den 27. marts 2014

British Museum 27/3-14

I dag har vi været på British Museum. Med en lidt senere opvækning end normalt (kl 9:20) tog vi undergrunden til Tottenham Court Road, hvorefter vi gik til British Museum. De mest interessante ting var Papyrus Rhind og Rosetta stenen, som vi også tidligere har blogget om.
Rosetta stenen blev brugt til at oversætte hieroglyffer  på 3 forskellige sprog. Den var inde i en montre, men man kunne finde en kopi af stenen hvor der var mulighed for at røre. 
Papyrus rhind er ikke opbevaret i selve museets, men derimod i en lukket lokale. Dog var vi heldige at have Mikael som havde skaffet os en mulighed for at se den. Papyrus Rhind var i en ramme og en guide fortalte kort om den. Hun fortalte bl.a. at en normal rulle var sammensat af 20 stykker papyrus, men PR var kun sat sammen af 14 stykker. Størstedelen af matematikken var geometri, bl.a. radius af en cirkel og areal af forkant. Egypterne brugte ikke tegn for minus, plus osv. så derfor blev det bare skrevet med tekst. Man måtte ikke tage billeder da det var skadelig for rullen, men billeder kan findes på museets hjemmeside.

Alt i alt har det været en begivenshedfuld og lærerig dag. 

2 kommentarer:

  1. Kode til Johan 27/3-14.

    LOLGWOFECAC - WFLNH QCEKY RVSXB OKVFE XIYLG IMMCQ UMJOL SPCFE OBUGW HVEFD INEFL JNRDP EAZWJ SPAMM FBNGW OJGOF NJVXS YWLRE GMNIU XYHXR LTWPV QEGDY DNUSW MSLPQ LITPS JOPA

    SvarSlet