onsdag den 19. marts 2014

British Museum


Vi er 4 meget spændte unge mennesker, som skal på studietur i London. Det er en tur vi har set meget frem til, hvor vi bl.a. skal ind British Museum og andre forskellige ting.
Vi vil herinde på bloggen komme nærmere ind på British Museum, som er et af verdens største museer. Inde på museet skal vi bl.a. kigge på Rosetta Sten og Papyrus Rhind.

British Museum, som ligger i London, er et af verdens største museummer. Det var sir Hans Sloane der vha. staten erhvervede museets grundlæggelse i 1753. Museet indeholder i starten Sloanes natur- og kunsthistoriske samlinger, men bliver hurtigt udvidet med biblioteker. Den flotte nyklassicistiske bygning er tegnet af  sir Robert Smirke. I 1857 blev der opført et koppelrum over museets gård der indtil 1990’erne blev brugt som læsesal. Herefter er det gjort mange tilbygninger da der ikke var plads nok. I forbindelse med vores besøg på museet skal vi ind og se Rosetta sten og papyrus rhind. 

Papyrus Rhind er et godt eksempel på ægyptisk matematik. Den ligger i british museum, og den indeholder opgaver og udregninger fra det gamle Ægypten. Den er opkaldt efter ham der fundet den, Henry Rhind.

Rosetta stenen blev lavet 200 år f.Kr. på befodring af Kong Ptolemy d. 5. På stenen er den samme tekst skrevet, på tre forskellige sprog. Det gjorde at vi senere kunne oversætte de old gamle egyptiske hieroglyffer til et sprog vi forstår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar